Lif forundret over Fogh

Lægemiddelindustriforeningen er forundret over statsministerens kommentar om, at de danske medicinpriser ligger i overkanten. Nyt tilskudssystem skal spare staten for 200 mio. kroner om året.
Kristian Lund Pedersen

Jeg kan ikke kommentere artiklen i Børsen, men vi ser positivt frem til, at sundhedsministeren præsenterer udvalgets arbejde, som vi tror på bliver godt og konstruktivt.

Henriette Bøghave Lønkvist
Formand for Parallelimportør-foreningen af Lægemidler i Danmark
Ifølge endnu ikke offentliggjorte dokumenter vil den kommende lov om ændrede medicintilskudsregler gå hårdt ud over de store medicinalfirmaer. Producenterne af originalmedicin vil ifølge Børsen blive taberne, når tilskudssystemet ændres, fordi det nye tilskudssystem vil tilgodese den billigere kopimedicin.

For samfundet vil det betyde en besparelse på ca. 200 mio. kroner ud af de næsten seks mia. kroner, det samlede tilskud til lægemidler endte på i 2003.

Fra både Parallelimportørforeningen (PFL) og Lægemiddelindustriforeningen (Lif) er der enighed om, ikke at kommentere Lægemiddeludvalgets arbejde før sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) offentliggør det endelige udspil. Begge interesseorganisationer har siddet i udvalget.

Derfor var det ikke mange ord at hente hos formand for PFL Henriette Bøghave Lønkvist, da SundhedsTinget forsøgte at få en kommentar:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024