Lif ønsker aftale mellem regeringen og IGL

Lif svarer igen på de anklager, der har været fra IGL, og opfordrer regeringen til at indlede forhandlinger med de organisationer og virksomheder, der ikke følger de europæiske gennemsnitspriser på medicin.
Kristian Lund Pedersen

Havde IGL og dets medlemmer fulgt Lifs ensidige priserklæring, havde de patienter, der benytter produkter herfra, ikke oplevet en merbetaling, men i stedet fået gavn af det europæiske prisfald.

Jørgen Jørgensen
Direktør i Lægemiddel- industriforeningen
Fakta
Sundhedstinget bragte den 20. april 2004 en artikel, hvor Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL) forsvarede sig mod det TV 2-nyhedsindsalg, som stillede spørgsmålstegn ved IGLs prisfastsættelse på medicin.

Kilde: www.sundhedstinget.dk
Lægemiddelindustriforeningen (Lif) kaster sig ind i diskussionen om høje danske medicinpriser på kopimedicin og har derfor sendt en henvendelse til Folketingets Sundhedsudvalg som reaktion på IGLs henvendelse fra den 11. april 2004.

Direktør i Lif Jørgen Jørgensen erkender, at IGL har fat i noget det rigtige, når de siger, at det er uheldigt for patienten i TV2 og andre mavesårspatienter, at den europæiske gennemsnitspris er faldet voldsomt, og der derfor er kommet en stigende egenbetaling.

Lif: Aftale mellem regeringen og IGL
Jørgen Jørgensen mener dog samtidigt, at IGL snakker udenom, når de kun giver tilskudssystemet skylden for at en stor gruppe borgere kommer i en økonomisk klemme:

"Havde IGL og dets medlemmer fulgt Lifs ensidige priserklæring, havde de patienter, der benytter produkter herfra, ikke oplevet en merbetaling, men i stedet fået gavn af det europæiske prisfald," siger Jørgen Jørgensen, der henviser til Lifs aftale med regeringen om at følge de europæiske priser.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024