LIF: Surt at blive mistænkeliggjort

KLINISK FORSKNING: Lægeforeningen ønsker også uvildig lægemiddelforskning. Industrien mener, den bliver mistænkeliggjort.
Maria DalbyUffe Laursen

Vi er enige med Peter Gøtzsche i, at det er vigtigt at gøre kliniske forsøg så uvildige som muligt, og uvildige er industrien altså ikke, for deres interesse er jo at tjene penge gennem lægemiddeludvikling.

Yves Sales
Næstformand, Lægeforeningen
Fakta
For to dage siden foreslog overlæge Peter Gøtzsche, Det Nordiske Cochrane Center, i en artikel her på Altinget.dk, at det offentlige burde overtage de kliniske forsøg med lægemidler, fordi industrien, som i dag selv designer forsøgene og analyserer deres resultater, har store økonomiske incitamenter til at snyde med forsøgene.  

"Vi kender godt Peter Gøtzsches synspunkter, og vi synes, det er et lidt ærgerligt billede, der bliver tegnet af medicinalindustrien," siger Helle Rasmussen, chefkonsulent i Lægemiddelproducentforeningen, LIF.

Forsøg er retvisende 
Hun mener, at reglerne for kliniske forsøg er tæt reguleret, og at forsøg i Danmark derfor er retvisende.

"Vi vil meget gerne have, at det offentlige bidrager mere til forskningen. Og vi er bestemt ikke imod offentlig forskning. Men de virksomheder, der producere medicinen, de har altså en ret og pligt til at sørge for, at det her produkt bliver ordentlig udviklet," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024