Supercomputer er blandt verdens hurtigste og skal accelerere grøn omstilling. Nu er den blevet tændt.

Fonde har indgået samarbejde med et af verdens største virksomheder om supercomputer, der skal accelerere den grønne omstilling og udvikle lægemidler i lynfart. I dag blev der tændt for computeren Gefion.

<span>Supercomputeren blev symbolsk tændt af H. M. Kong Frederik X, Jensen Huang, CEO og grundlægger af Nvidia og Nadia Carlsten, CEO i Danish Centre for AI Innovation (DCAI).<br><br></span>
Supercomputeren blev symbolsk tændt af H. M. Kong Frederik X, Jensen Huang, CEO og grundlægger af Nvidia og Nadia Carlsten, CEO i Danish Centre for AI Innovation (DCAI).

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

En minister, en konge og en af verdens rigeste personer mødte onsdag op i Kastrup Lufthavn for at indvie supercomputeren Gefion.

Gefion er blandt verdens kraftigste, og skal give danske virksomheder mulighed for at teste deres produkter, forudse fejl og reducere udviklingsomkostninger, før produktet overhovedet er fremstillet.

Computeren kan nemlig udvikle højt avancerede digitale kopier af produkterne. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024