Ligestillingspolitik på danske sygehuse

12/7-06: Vil ministeren tage initiativ til, at der indføres en etnisk ligestillingspolitik på de danske sygehuse, spørger Steen Gade (SF).
Dokumentation
Spørger: Steen Gade (SF)

Spørgsmål S 6053: Vil ministeren tage initiativ til, at der indføres en etnisk ligestillingspolitik på de danske sygehuse?

Begrundelse: Ifølge Politiken d.d. har Mangfoldighedsnetværket- som er en sammenslutning af sygeplejersker med anden etnisk baggrund end dansk - i dag offentliggjort en undersøgelse, der viser, at 9 af landets 15 største sygehuse mangler en etnisk ligestillingspolitik. Formanden for Mangfoldighedsnetværket, Özlem Cekic, har udtalt stor overraskelse over, at der er så mange sygehuse, der slet ikke arbejde med en ligestillingspolitik, hvilket har store konsekvenser både for den enkelte person, men også samfundet som helhed, ikke mindst fordi der er mangel på sygeplejersker. Der er med andre ord tale om en stor gruppe, der er på vej ind i sundhedsvæsenet, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi fastholder dem. Derfor er spørgeren også enig med Mangfoldignedsvetværket i, at det er nødvendigt med en etnisk ligestillingspolitik på sygehusene.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024