Løkke klar til at indføre forbud mod elskovsmidlet Poppers

Løkke parat til at forbyde elskovsmidlet Poppers, men afventer grønt lys fra Sundhedsstyrelsen.
Sandra Schwartz

Med en sådan indstilling fra Sundhedsstyrelsen vil de formelle betingelser for, at jeg som indenrigs- og sundhedsminister kan undergive »poppers« kontrol i henhold til lov om euforiserende stoffer, være opfyldt. I givet fald vil jeg straks tage skridt til at indføre et forbud

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Sundhedsministeren er klar til at forbyde elskovsmidlet Poppers efter nye og foruroligende oplysninger om stoffets farlige bivirkninger.

Birthe Skaarup (DF) formand for Sundhedsudvalget vil have elskovsmidlet Poppers på forbudt. Poppers kan i dag lovligt erhverves i pornobutikker og på internettet og er populært blandt unge helt ned til 15-års alderen.

"På amternes narkohjemmeside netstof.dk advarer man om stoffets mange og farlige bivirkninger, som pludselig død, akut psykose, halvsidige lammelser m.m., ligesom flere overlæger og toksikologer senest har anbefalet et omgående forbud mod stoffet", siger Skaarup og opfordrer ministeren til hurtig handling, før der sker "alvorlige ulykker i Danmark".

Lars Løkke (V) er parat til at skride til handling over for problemstillingen, så snart Sundhedsstyrelsen har givet grønt lys:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024