Løkke overvejer liberalisering af medicinsalg i 09

NYHED: Sundhedsministeren vil bruge erfaringerne fra den netop aftalte liberalisering af veterinærmedicin til måske i 2009 at liberalisere salget på det humane område. Se aftaleteksten.
Lars Igum Rasmussen
Landets sundhedsminister, Lars Løkke Rasmussen, åbner nu en dør på klem for en yderligere liberalisering af apoteksvæsenet, efter han torsdag indgik aftale om en medicinhandleplan med Dansk Folkeparti og De Radikale.

"Jeg er ikke monopolist. Jeg kan sagtens se, at den måde, vi indretter et apoteksvæsen på, er Danmarks ældste monopol, hvis ikke verdens ældste," siger sundhedsministeren til pressemødet, efter aftalen var handlet på plads.

En aftale, der bryder apotekernes monopol på salg af medicin til dyr. Det giver regeringen erfaringer med et liberaliseret medicinsalg på et afgrænset område. I 2009, hvor handleplanen skal evalueres, vil ministeren så se på, om det humane område står for tur. Konkurrencestyrelsen har også påpeget ulemper ved den danske model:

"Det er naturligt, at man i 2009 følger op på erfaringerne fra det veterinærmedicinske område. Men det er jo ikke noget, som jeg har forpligtet de andre partier på. Det er blot en regeringsposition, at vi samtidig bruger 09 til at få tilvejebragt et beslutningsgrundlag for at tage stilling til, hvad der i øvrigt skal ske i apotekssektoren," siger ministeren.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024