Løkke: Slut med passiv røg

NYHED: Danskere skal beskyttes mod røg på arbejdet, i det offentlige rum og i nattelivet, lyder det fra regeringen, der tirsdag præsenterede sit udspil om dansk rygepolitik.
Lars Igum Rasmussen

"Rygernes sidste helle vil være små værtshuse under 100 m2."

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Fakta
De nye rygeregler:

  • Al rygning indendørs på offentlige arbejdspladser forbydes.

  • Al rygning i det offentlige rum, altså butikscentre, transportmidler, sportshaller, biografer mm. forbydes, men der gives mulighed for rygerum.

  • Alle private arbejdspladser skal have deres egen rygepolitik, men ingen må mod deres vilje udsættes for passiv rygning.

  • Der indføres rygeforbud på alle serveringssteder og værtshuse, men der tillades adskilte rygerum/afdelinger. Værtshuse under 100 m2 må selv vælge rygepolitikken.


  • Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
    I endnu ét år vil der være røg i luften.

    Men fra 1. april 2007 vil danskerne kunne tage på arbejde, på restaurant, i biografen og på diskotek uden at blive udsat for røg fra cigaretter, cigarer og piber.

    "Nu kommer der fælles spilleregler, så man ikke udsættes for passiv rygning mod sin vilje. Vi har bevæget os fra hensynet til rygerne til nu at tage hensyn til ikke-rygere - og de rygere, der ikke vil udsættes for andres røg," sagde sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde på Christiansborg, hvor han præsenterede regeringens udspil til nye rygeregler.

    Forslaget, der fremsættes som lovforslag i Folketinget til efteråret, indeholder fire områder, hvor rygning direkte forbydes eller blot indskrænkes.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Sundhed

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024