Mange interesser hos apoteker

NYHED: Næstformand i Danmarks Apotekerforening, Per Wijngaard, har mange kasketter. Han er samtidig formand for den apotekerkæde, der ønsker de omstridte rabatter fra grossist K. V. Tjellesen. En grossist han er aktionær i. Hverken han eller Apotekerforeningen mener, det er et problem.
Lars Igum Rasmussen
Næstformand i Danmarks Apotekerforening, Per Wijngaard fra Næstved Svane Apotek, er formand for den apotekerkæde, Apotekeren, der har indgået rabataftale med grossist K. V. Tjellesen.

En omstridt rabataftale, der netop nu undersøges af Lægemiddelstyrelsen efter henvendelse fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Nu viser det sig, at Per Wijngaard samtidig er aktionær i K. V. Tjellesen.

"Jeg har aktier i Tjellesen, men hvor mange hører til privatlivets fred," siger Per Wijngaard til Altinget.

Dokumentation

Socialdemokraterens sundhedsordfører, Lone Møller, har stillet tre spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen (V):

S 3262: "Vil ministeren oplyse, hvorvidt ministeriet har kendskab til ulovlige rabatter eller rabatkonstruktioner på lægemidler, som er betalt af grossister til private apotekere, og vil ministeren samtidig oplyse, hvorvidt ministeren agter at gribe ind over for sådanne ulovlige rabatter inden den 1. april 2006?"

S 3263: "Har ministeren dokumentation for, at de rabatter på ca. 128 mio. kr., der er indberettet for 2004, er omkostningsgrundende og dermed i overensstemmelse med rabatloven?"

S 3264: "Har ministeren overvejelser om at indbyde partierne bag rabatloven til en drøftelse af, hvorvidt rabatloven har levet op til intentionerne, herunder såvel intentionerne om en rationel indkøbsadfærd og en uafhængig udlevering af lægemidler på apotekerne?"


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024