Manglen på hænder under kontrol

NYHED: Der skulle hele tre ministre til at redegøre for personalemanglen i sundhedsvæsnet. Til gengæld var de enige om, at situationen ikke er så slem igen.
Maria Dalby

Det er jo meget fint, at I sidder her og klapper hinanden på skuldrene over, hvor godt det går. I siger, at I har gjort, hvad I skal, og så er det ellers alle andres problem. Men vi andre oplever altså en lidt anden virkelighed.

Bjarne Lausten
MF, Socialdemokratiet

Røde alarmklokker, nationalstrategi over import af læger og et sammenbrud i det offentlige sundhedsvæsen blev alt sammen afvist af de tre ministre, Lars, Helge og Bertel, der var kaldt i samråd om personalemanglen i sundhedsvæsnet.

En ideologisk kamp
Det var Socialdemokraterne, som havde indkaldt til samråd, da de ønskede at få fokus på det stigende problem med rekruttering til sundhedsvæsnet.

"Det er slemt nok, at der mangler 1.500 sygeplejersker og 1.000 læger. Men vi vil gerne have en kommentar på, hvad konsekvensen af den store mangel er. Det virker til, at sundhedsvæsnet er blevet en ideologisk kamp om at få flere patienter over i den private sektor," siger Bjarne Lausten (S).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024