Medicin-råd øger åbenhed

RADS: Rådet, der skal ensrette brugen af dyr sygehusmedicin og dermed spare penge, inviterer nu patientforeningerne med på råd og øger åbenheden. Patienter og Lif er begejstrede. Lif kræver dog mere åbenhed.
Foto: www.colourbox.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

OM RADS
RADS' hovedopgave er at udarbejde fælles nationale rekommandationslister og behandlingsvejledninger for de dyre sygehuslægemidler.

Det skal sikre en rationel og ensartet brug af lægemidlerne i hele landet.

RADS nedsætter løbende fagudvalg med de førende læger på hvert område. De skal skabe konsensus om valget af lægemidler. Og det skal munde ud i indstillinger til rekommandationslister og behandlingsvejledninger.

Udover mere ens behandling over hele landet forventer regionerne også at spare penge, da de forventer at kunne få større rabatter, når de i fremtiden køber færre forskellige medicinpræparater og derfor kan købe større mængder af samme præparat.

Anbefalingslisterne skal også hjælpe lægerne til at vælge den billigste medicintype, hvis der er flere at vælge imellem til samme sygdom.  

Efter længere tids kritik af manglende åbenhed i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) trækker de nu gardinerne yderligere til side.

I et debatindlæg i Altinget i dag (se linkboks) åbner formanden for RADS op for, at der bliver flere muligheder end i dag for at følge arbejdet i RADS.

"Vi indbyder derfor patientforeningerne til at deltage i RADS' arbejde for at sikre den gode ensartede behandling. Patientforeningerne og regionerne kan realisere flere sammenfaldende interesser gennem RADS," skriver Svend Hartling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024