Medicinalindustri strides om økonomiaftale

TILSKUD: Regeringens aftale med regionerne om næste års økonomiaftale vurderes helt forskelligt af Lif og kopi-producenterne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det store problem er jo, at der i for mange år er givet tilskud til produkter, der måske nok adskiller sig en lille smule fra deres forgængere, men ikke tilbyder patienterne en reelt forbedret behandling.

Lone Darket
Formand for IGL, Industriforeningen for Generiske Lægemidler

En aftale til skade for patienterne. En helt nødvendig aftale. Så forskelligt opfatter henholdvis Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og IGL, Industriforeningen for Generiske Lægemidler, der repræsenterer producenterne af kopimedicin, regeringens aftale med regionerne om næste års økonomi. 

Her er det aftalt at fortsætte den proces, hvor Lægemiddelstyrelsen fjerner tilskuddet til nye og dyrere medicinpræparater, hvis der er ældre og billigere lægemidler til rådighed med samme virkning.

Lif mener dog, at regeringen både skader den del af medicinalindustrien, der forsker i nye lægemidler, og rammer patienterne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024