Medicinalindustrien fortsætter fremgang

I en tid præget af lavkonjunktur og lav dollarkurs viser medicin-industrien det danske flag på verdens markeder. Medicin-eksporten er nu på 34,4 mia. kroner, hvilket er en fordobling på fem år.
Kristian Lund Pedersen

Det er flot resultat, når man har den faldene dollarkurs for øje. Medicin-industrien står for næsten 40% af handelsbalanceoverskuddet, så vi har en væsentlig betydning for landets økonomi.

Jørgen Jørgensen
Direktør i Lægemiddel- industriforeningen
Succesen for de danske medicinal-firmaer ser ud til at fortsætte. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2003 blev eksporteret for 34,4 mia. kroner. Det er en stigning på næsten 4 mia. kroner i forhold til 2002. Siden 1998 er den danske eksport fordoblet, hvilket sætter sine klare spor på handelsbalancen. Det er blandt andet sværvægtere som Novo Nordisk og Lundbeck, som flittigt har afsat deres produkter i udlandet.

Over 1/3 af det samlede handelsbalanceoverskud skyldes medicin-producenternes eksport, hvilket man hos Lægemiddelindustriforeningen (LIF) er meget stolte af:


"Det er flot resultat, når man har den faldende dollarkurs for øje. Medicin-industrien står for næsten 40% af handelsbalanceoverskuddet, så vi har en væsentlig betydning for landets økonomi," siger Jørgen Jørgensen, der er direktør i LIF.


Opsang til Lægemiddelstyrelsen
Direktøren i LIF mener, at de danske virksomheder er dygtige til at tilpasse sig det internationale marked og udvikle konkurrencedygtige produkter. Men konkurrencen er hård, og specielt inden for EU oplever Jørgen Jørgensen, at myndighederne forsøger at bremse udgifterne til medicin, hvilket giver medicin-firmaerne sværere konkurrencevilkår.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024