Medicinalindustrien vil apotekerrabatter til livs

NYHED: En samlet medicinalindustri vil have fjernet de rabatordninger, som grossister tilbyder apotekerne. Industrien kræver en undersøgelse af rabatordningerne og skal samlet i foretræde for Sundhedsudvalget den 29. marts.
Lars Igum Rasmussen
Mod sædvane stiller originalproducenter og kopiproducenter af lægemidler sig nu side om side.

I den vanlige krig om markedsandele bliver skytset i stedet rettet mod medicinalgrossister og de omkostningsbestemte rabatordninger, de tilbyder landets apoteker. Rabatordninger, der udgør omkring 130 mio. kr. fordelt mellem landets 259 apoteker.

I denne uge sendte Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL), kopiproducenterne, et krast brev - som Altinget er i besiddelse af - til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Folketingets Sundhedsudvalg, hvori den på linje med henvendelsen fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif), originalproducenterne, fra februar måned ønsker en grundig undersøgelse af rabatordningerne.

Målet for medicinalindustrien er helt at få afskaffet de rabatordninger, der udgør en stor del af apotekernes fortjeneste.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024