Medicinske afdelinger lider under dårlig organisation

Sengene på sygehusenes medicinske afdelinger fyldes op af patienter, som slet ikke burde være der. Derfor ønsker Dansk Selskab for Intern Medicin, at politikerne fremover sætter mere fokus på organisatorisk udvikling.
Kristian Lund Pedersen

En stor del af sengekapaciteten på medicinske afdelinger benyttes til løsning af sociale problemer og plejeproblemer, som ikke kræver hospitalsindlæggelse. Samtidigbeslaglægges sengekapaciteten af patienter, som udelukkende venter på at blive undersøgt.

Thomas Gjørup
Formand for Dansk Selskab for Intern Medicin
Dansk Selskab for Intern Medicin mener, at politikerne på Christiansborg prioriterer forkert, når de kun fokuserer på, hvor mange sengepladser der er på de medicinske afdelinger:

"Den tilbagevendende overbelægning på de medicinske afdelinger giver indtryk af, at afdelingerne har behov for flere senge. Det kan naturligvis være tilfældet, men flere senge løser ikke i sig selv de problemer, som overbelægning kan dække over. Langt fra alle patienter har, selv i perioder med overbelægning, brug for en hospitalsseng," siger Thomas Gjørup, formand for Dansk Selskab for Intern Medicin.

Derfor ønsker Thomas Gjørup, at der fremover vil blive satset mere på den organisatoriske udvikling på de medicinske afdelinger. Til det er det nødvendigt med en overordnet politisk accept og opbakning, som kan føre til et bedre patientforløb på tværs af sektorer og på tværs af hospitalsafdelinger.

Patienter anbringes forkert
De medicinske afdelinger behandler typisk patienter med sukkersyge, dårligt hjerte, lungesygdomme og infektionssygdomme, lige som mange kræftpatienter indlægges til udredning eller pleje.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024