Medicinske patienter: Regeringen skruer bissen på til foråret

ØKONOMI: Kommuner og regioner kan vente skærpede og mere detaljerede krav, når de skal forhandle økonomi for 2011.
Forhandlingerne om næste års finanslov bragte ikke i sig selv en plan eller flere penge til de medicinske patienter, og det skuffer foreningen Danske Patienter (se artikel).

Men regeringen satser både på pisk og gulerod, så den enkelte kommune og region får en direkte økonomisk tilskyndelse til at give de medicinske patienter en bedre behandling. Derfor nedsætter regeringen en styregruppe, der skal formulere mål for behandlingen af de medicinske patienter, og målene bliver en del af næste års økonomiaftale.

Udgangspunkt er, at de samme penge skal bruges bedre - ikke flere midler til de medicinske patienter. Sundhedsministeriet konkluderede i en rapport, der blev offentliggjort i lørdags, at "Der er et betydeligt potentiale for at udnytte kapaciteten på de medicinske afdelinger mere effektivt. Det gælder dels i forhold til at undgå unødvendige indlæggelser, dels i forhold til at sikre så effektive indlæggelsesforløb som muligt, når patienten er blevet indlagt."

Krav til regionerne
Regeringen vil i forårets forhandlinger forpligte regionerne på mål for flere ambulante behandlinger og kortere indlæggelser. Regionerne skal derefter sætte mål for deres sygehuse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024