Miljøminister i samråd om hormonforstyrrende stoffer

KEMI: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd for at forklare om den danske indsats over for hormonforstyrrende stoffer.
Anders Jerking
Piger får nu bryster et år tidligere end for 15 år siden, viser en ny, dansk undersøgelse fra Rigshospitalet. Forskere formoder, at det skyldes påvirkning fra hormonforstyrrende stoffer.

Den udvikling er så bekymrende, at SF's Steen Gade har kaldt miljøministeren i samråd om sagen. Her skal Troels Lund Poulsen (V) gennemgå rapporten og redegøre for Danmarks og EU's indsats.

"Der er ikke tvivl i mit sind om, at der skal meget mere til. Vi har i over 10 år vidst, at disse problemer er meget alvorlige. Der er brug for en langt mere markant indsats. Det skal rapporten bruges til, så vi starter med at få nogle af mest udbredte hormonforstyrrende stoffer væk fra markedet - f.eks. phatalater og parabener," skriver Steen Gade i en pressemeddelelse.

Han understreger, at SF vil inddrage hele problematikken i de igangværende forhandlinger om en ny kemikaliehandlingsplan.

"Det mest dramatiske ved undersøgelsen er, at ændringerne ikke handler om, at pigerne kommer i pubertet i traditionel forstand," siger Steen Gade. "Derfor skal vi benytte denne nye viden til for alvor at sætte ind mod de mange hormonforstyrrende stoffer. På EU's liste er opført 194 stoffer."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Gade

Foredragsholder, skribent, fhv. formand, Regeringens Råd for Samfundsansvar og Verdensmål
Lærer (Herning Seminarium 1969)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024