Minister forsvarer vejledninger til kosttilskud

Birthe Skaarup (DF) er stærkt utilfreds med Fødevarestyrelsens omddiskuterede vejledning for kosttilskud. Hun mener, den fratager forbrugeren retten til det frie valg. Meningen med vejledningen er at varetage forbrugerens sikkerhed, siger Henriette Kjær.
Cecilie Bech
Regeringen har på baggrund af et EU-direktiv udarbejdet nye regler for kosttilskud. Reglerne har til formål at klargøre overfor forbrugeren, hvad der reelt er kosttilskud, og hvad der er lægemidler. Ideen er at få ryddet op og få skaffet de produkter med lægemiddeleffekt af vejen, der markedsfører sig selv som kosttilskud.

Hidtil er visse produkter både blevet solgt som lægemidler og kosttilskud. Men det bliver der nu - med få undtagelser- lavet om på.

Men Birte Skaarup er ikke tilfreds. Hun mener, at den danske fortolkning af EU-direktivet i sidste ende vil medføre, at forbrugerne bliver frataget deres frie valg.

"Der er ikke nogen sammenhæng imellem tanken om "frit valg for forbrugeren", og så den politiske virkelighed, hun her præsenterer," siger hun til Altinget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024