Monkeypox i USA

Tina Møller
Dokumentation
Monkeypox er en sjælden, koppelignende virusinfektion, der ikke tidligere er rapporteret hos mennesker uden for Afrika.

Imidlertid rapporteres nu fra USA om 81 mulige tilfælde af monkeypox, som siden medio maj er forekommet i følgende stater: Wisconsin (34), Illinois (19), Indiana (26) og Ohio (2).

Foreløbig er ni personer fundet positive for infektionen ved laboratorietest, og 14 patienter har været indlagt. Der har ikke været dødsfald.

Personerne er smittet fra præriehunde som kæledyr og i et enkelt tilfælde en kanin, som igen er smittet med monkeypoxvirus fra importerede gambianske kæmperotter i en dyrehandel.

Udover de muligt inficerede personer koncentrerer de amerikanske myndigheder sig om opsporing af andre dyr, som kan have været udsat for monkeypoxvirus, for dermed at hindre virus i at brede sig yderligere.

Der er ikke forekommet smitte fra person til person, og der er ikke indført forholdsregler for rejsende til USA.

Monkeypoxvirus er i familie med koppevirus, og infektion blandt mennesker blev første gang rapporteret i Den Demokratiske Republik Congo (dengang Zaire) i 1970, hvor virus forekommer naturligt blandt gnavere.

Smitte fra menneske til menneske er sjælden men kan forekomme. Sygdommen forløber sædvanligvis ukompliceret, men fra Afrika er rapporteret om dødelighed på op til 10% og hovedsagelig blandt mindre børn.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024