Novo-fondsdirektør har tæt dialog med udvalgte ministerier

I et interview til Altingets sommerpodcast Ajour fortæller Novo Nordisk Fondens administrerende direktør Mads Krogsgaard Thomsen om, hvordan fonden forsøger at opnå politisk indflydelse og uddele penge i synergi med danske politikeres prioriteter.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

Det er ingen hemmelighed, at Novo Nordisk koncernen og den erhvervsdrivende fond af samme navn spiller en tiltagende stor rolle for dansk økonomi.

At fonden også er med helt inde i det politiske maskinrum har hidtil bygget på antagelser og analyser af specifikke beslutningsforløb. Eksempelvis omkring tilblivelsen af sundhedsreformen og den nye aftale om fondenes medfinansiering af forskning ved danske universiteter.  

I et interview til Altingets sommerpodcast Ajour giver fondens administrerende direktør Mads Krogsgaard Thomsen nu flere detaljer om fondens samspil med beslutningstagerne, og om sit eget syn på den magtfulde position, fonden har opnået, i takt med at fondens økonomiske kapacitet er vokset.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024