Ny behandling skal lindre smerter

Folketingets Sundhedsudvalg vil ved onsdagens møde blive præsenteret for en ny behandlingsmetode, der vil kunne spare kræftpatienter for mange af de smerter, der følger med behandlinger i dag.
Kristian Lund Pedersen

Ved strålebehandling, kemoterapi og sårbehandling har denne metode vist sig at have store fordele. Resultaterne har været fantastiske, og hospitalet og patienterne er meget tilfredse. Patienterne kommer sig hurtige og har færre smerter, og selve behandlingen får patienten til at slappe af.

John Wetling
Direktør for Wetling Bite
Onsdag er der møde i Folketingets sundhedsudvalg, og her vil John Wetling møde op til deputation. Overfor udvalget vil han præsentere en nyskabende måde at smertebehandle patienter på. Der er tale om en behandlingsteknologi 3A-BITE, som John Wetling har udviklet i samarbejde med dr. tecn. Niels Jonassen:

"Der er tale om en behandlingsmetode, der giver patienterne langt færre smerter. Der er ingen bivirkninger, og den er billig for sygehusene at anvende," siger John Wetling til Sundhedstinget.

Behandlingen foregår efter de samme principper som akupunktur, hvor man ved hjælp af strøm, der er skabt ved at luftioner produceret i et særligt udstyr, afgiver ladning til det sted på patienten, hvor eksponeringen ønskes igangsat. Herved bliver kroppen styrket, og bliver mere modstandsdygtig.

Det er indtil nu ikke lykkes at sælge ideen til danske sygehuse, men på Chulelongkorn Universitets Hospitalet i Bangkok har man i over et år benyttet metoden med gode resulater:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024