Ny forskningspulje til sundhedsområdet

KORT NYT: Ny forskningspulje afsat til sundhedsområdet gennem regionerne. Puljen skal fremme forskning på medicin, som ellers ikke bliver forsket i.

Der bør parallelt med virksomhedernes forsøg foregå uafhængig forskning og afprøvning af lægemidlers effekt, da virksomhederne naturligvis ikke vil gennemføre forsøg, som kan munde ud i lavere indtjening. Der er ud fra både et patient- og samfundsøkonomisk perspektiv stort behov for forskning, som er helt uafhængig af lægemiddelvirksomhederne.

Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner

Regionerne har afsat en ny uafhængig forskningspulje til sundhedsområdet. Ansatte i regionerne kan søge om midler frem til 30. april 2014. 

Forskningen skal sikre en mere præcis anvendelse af lægemidler og vil gavne både patienter og samfundsøkonomien. Det skriver Danske Regioner.

Ifølge Danske Regioner er der brug for en økonomisk håndsrækning, så projekter, der ikke har økonomisk gevinst, stadig bliver gennemført.

Dokumentation

Hvad kan der søges midler til?

Ansatte i en region kan frem til den 30. april 2014 ansøge om midler fra Regionernes Medicinpulje. Puljens midler vil blandt andet blive benyttet til følgende typer uafhængige forsøg, som skal være til gavn for alle regioner:

  • Forsøg, hvor effekt af nye lægemidler sammenlignes med standardbehandling, eller forsøg hvor ældre præparater anvendes i nye kombinationer og på nye måder. 
  • Forsøg, hvor det undersøges, om det kan være relevant for visse patientgrupper at ophøre med lægemiddelbehandling. 
  • Forsøg, hvor alternativ dosering eller behandlingsvarighed af nye lægemidler afprøves.
  • Forsøg, hvor effekt og sikkerhed af de nye lægemidler testes i relevante patientgrupper, som normalt ikke indgår i de kliniske afprøvninger (fx leversyge, nyresyge, børn, gamle, meget overvægtige, bevidstløse, svært psykotiske, multisyge).
  • Forsøg, hvor det undersøges, om de anprisninger, som virksomhederne lover, afprøves.
Kilde: Danske Regioner

 


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024