Ny grundlov for klinisk forskning

NYHED: Medicinalindustrien og landets læger har indgået ny aftale om klinisk forskning. Både negative og positive forsøgsresultater offentliggøres. Mistro til industrifinansieret forskning skal begrænses.
Lars Igum Rasmussen
Onsdag gav Lægeforeningen og Lægemiddelindustriforeningen (Lif) hånd på en revideret samarbejdsaftale om kliniske lægemiddelforsøg.

Den fem år gamle aftale er nu blevet fornyet og træder i kraft med det samme. Aftalen sætter reglerne for, hvordan nye lægemidler kan forsøges på mennesker.

Øget åbenhed, både negative som positive forsøgsresultater publiceres, retningslinier fra internationale videnskabelige tidsskrifter skal også følges i Danmark og medicinalindustrien samt lægerne underlægges Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU), hvis der opstår tvivl om forsøgenes lødighed, er punkter i den nye aftale.

"Vi har nu fået fastlagt et vigtigt sæt spilleregler, som forpligter både lægerne og industrien. En revision der understreger, at både de forsøg, som patienter indgår i og den viden, der genereres, fremkommer på et ordentligt, gennemskueligt grundlagt," siger formand for Lægeforeningen, Jens Winther Jensen, til Altinget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024