Ny overenskomst skal sikre bedre adgang til speciallæger i yderområder

Speciallægerne kan komme til at spille en vigtig rolle i fremtidens sundhedsvæsen, siger professor om ny overenskomst mellem FAPS og Danske Regioner. Aftalen etablerer kvalitetsklynger og indfører mulighed for satellitpraksis.

Formand for FAPS, Ann-Louise Reventlow-Mourier, mener, hendes medlemmer er motiverede for at rykke ud i sundhedshuse eller nærhospitaler i yderområder en dag eller to om ugen.
Formand for FAPS, Ann-Louise Reventlow-Mourier, mener, hendes medlemmer er motiverede for at rykke ud i sundhedshuse eller nærhospitaler i yderområder en dag eller to om ugen.Foto: Jesper Schwartz
Signe Løntoft

Et økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder og øget tilgængelighed for patienterne. Det er nogle af hovedpunkterne i den ny overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Foreningen af Speciallæger (FAPS), som netop er faldet på plads.

I Danske Regioner udtrykker formand for RLTN, Anders Kühnau (S), stor tilfredshed med aftalen:

"Vi har lavet en ny kvalitetsmodel, som jeg er rigtig glad for, og så er vi kommet videre i forhold til at kunne skabe nærtilbud til borgerne. Så vi kan få udbredt de praktiserende speciallægers tilbud til endnu flere borgere, også geografisk," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024