Ny SFI-rapport om ludomani i Danmark

Dokumentation
 



PRESSEMEDDELELSE FRA SFI
26. april 2007

 
 
 

 
Problemspillere har urealistisk syn på vinderchancer
 
Problemspillere omfatter både ludomaner, som er ude i et egentligt misbrug, og spillere, hvis spil risikerer at komme ud af kontrol, eller som har vanskeligt ved at styre spilletrangen. De tror, at de med dygtighed kan øge deres chancer for at vinde. Udsigten til gevinst og spændingen ved at spille, driver dem.
 
Problemspillere har ifølge en ny undersøgelse fra SFI en mere urealistisk vurdering af deres evner til at vinde i spil end ikke-problemspillere. Mange problemspillere angiver, at de kender tilbagebetalingsprocenterne og de maksimale præmier. Men det viser sig i de fleste tilfælde, at deres bud på begge dele er forkerte. Et flertal blandt problemspillerne rammer mindst 10 pct. ved siden af.
 
Store gevinster og erfaring med at vinde motiverer til at spille mere
Mere end to ud af tre problemspillere angiver, at meget store gevinster eller puljer giver lyst til at spille mere, end de allerede gør. Det samme gælder for kun knap halvdelen af ikke-problemspillere. Over halvdelen af problemspillerne angiver, at de har fået lyst til at spille mere, hvis de selv har prøvet at vinde. Hver femte problemspiller oplyser endvidere, at mediernes påvirkning har været en inspirationskilde til at begynde med at spille pengespil.
 
Internettet det nye spillested
Mange har prøvet at spille på internettet, og hver anden problemspiller oplyser, at internettet medvirker til at forøge deres samlede spilleomfang. Det er især personer i 20?erne og begyndelsen af 30?erne, der er påvirket af muligheden for internetspil.
 
Inspiration fra venner
Godt hver anden problemspiller har venner og bekendte, der regelmæssigt spiller for større beløb. Det har kun godt hver tredje af ikke-problemspillerne. Men det er et mindretal af problemspillerne, der oplyser, at de spiller pengespil for at opnå socialt samvær.  De fleste spiller alene.
 
Flere problemspillere oplyser, at de har haft en utryg og usikker opvækst, har dårligt helbred, ryger og har prøvet at tage amfetamin, end ikke-problemspillere. 
 
Spil for spændingens skyld
80 pct. af problemspillerne forbinder spænding med deres spil, mens 45 pct. oplever en afslapning ved at spille. 16 pct. nævner fornemmelsen af, at der er noget, man er god til, som noget positivt ved spil.
 
Undersøgelsen er baseret på uddybende geninterview med 453 af de 8.000 danskere, der indgik i SFI-rapporten: Ludomani i Danmark. Om udbredelsen af pengespil og problemspillere. Halvdelen af de interviewede består af problemspillere og halvdelen af ikke-problemspillere (kontrolgruppen).

Yderligere oplysninger: , Programleder, lic.polit. Jens Bonke, 33 48 08 86, e-mail: [email protected]
Udgivelse: Jens Bonke: Ludomani i Danmark II. Faktorer af betydning for spilleproblemer
Socialforskningsinstituttet 07:14
Udgivelsesdato: 26. april 2007
Omfang/pris: 90 sider / Kr. 90,- inkl. moms
> Bestil/Download
> Læs resumé
 SFI-rapport 07:14 Ludomani i Danmark II
SFI-rapport 07:14

 
Med venlig hilsen
 
Socialforskningsinstituttet,
Formidlingsafdelingen


Du har modtaget denne e-mail som abonnent på Socialforskningsinstituttets e-mailservice. Ønsker du ikke længere at modtage pressemeddelelser eller nyhedsbreve  på e-mail fra SFI, kan du afmelde denne service her


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024