Nye labels skal hindre fejlmedicinering

Jette Bergenholz Bautrup (S) vil have, at der på apotekernes labels på kopimedicinen anføres det ordinerede originalpræparats navn for derved at undgå fejlmedicinering. En dårlig idé lyder det enstemmigt fra hele medicinalindustrien.
Kristian Lund Pedersen

Jette Bautrup har helt sikkert fat i noget af det rigtige, for undersøgelser viser, at fejlmedicinering hvert år koster op til otte milliarder kroner. Men løsningen er ikke den, som Bautrup foreslår, for virkeligheden er lidt mere kompliceret end som så. Faktisk vil hendes forslag nok skabe flere problemer, end det hjælper.

Paul Bundgaard
Formand for Apotekerforeningen
Jette Bergenholz Bautrup (S) vil nu foreslå sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der på apotekernes labels på kopimedicinen anføres det ordinerede originalpræparats navn.

Medlemmet af Folketingets Sundhedsudvalg håber, at hun med sit forslag kan forhindre, at patienter fremover indtager den forkerte medicin og derved udsætter sig selv for fare:

"Navnene på kopipræparaterne adskiller sig ofte ganske betydeligt fra originalpræparaterne. Den forvirring, det kan give, når man ikke kan identificere medicinen, kan være ganske alvorlig for patienterne. Deres tilstand kan blive så forværret, at de må indlægges pga. fejlmedicinering, og i værste fald medfører dette dødsfald", siger Jette Bergenholz Bautrup.

Forslaget vil blive en del af Socialdemokraternes krav til den kommende sundhedsplan. Ifølge Jette Bergenholz vil forslaget ud over de åbenbare fordele for patienterne også medføre en klar økonomisk gevinst for samfundet, idet antallet af indlæggelser på grund af fejldosering minimeres, og der samtidig sættes en begrænsning på de mange arbejdstimer, lægerne bruger på vejledning og identificering af medicinen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024