Nyt nationalt projekt om tvang i psykiatrien

Claus Iversen
Nu sættes der øget fokus på, hvordan man begrænser tvang i psykiatrien. Det sker med et nyt nationalt projekt, der bl.a. har til formål at forbedre patienternes oplevelse af kvaliteten af tvang. Formålet er også at udvikle den faglige og organisatoriske kvalitet af tvang og herigennem også mindske behovet for tvang og dermed anvendelsen af tvang.

"Tvang må kun benyttes, når andre muligheder er udtømt. Men når det er nødvendigt at bruge tvang, skal kvaliteten være i orden. Vores mål er derfor at forbedre kvaliteten og dermed forhåbentligt få minimeret behovet for brug af tvang i psykiatrien. Jeg er glad for, at der på alle planer er så bred opbakning til dette ambitiøse projekt", siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

Fra formanden for Amtsrådsforeningen Kristian Ebbensgaard lyder det:

"Amterne har arbejdet målrettet på at få etableret et nationalt projekt om brugen af tvang i psykiatrien. Det er derfor rigtigt glædeligt, at vi nu kan gå i gang. Og jeg ved, at samtlige amter står på spring for aktivt at være med til at gøre projektet til en succes."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024