Økologi bør nu være del af al dansk kostpolitik

Direktøren for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, mener, at økologi i fremtiden bør indføres i offentlige køkken i langt højere grad. For i dag offentliggør danske forskere, at økologiske fødevarer er sundere end konventionelle.
Lars Igum Rasmussen

De (politikere, red.) burde nu se økologi som en central del af al dansk kostpolitik

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening ønsker politisk handling, efter et dansk forskningsprojekt - der offentliggøres i dag her på Altinget - viser, at økologisk kost giver forsøgsrotter en bedre sundhed end den konventionelle.

Selvom man ikke nødvendigvis direkte kan overføre resultatet til mennesker, mener direktør i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, alligevel at regeringen nu må få øjnene op for økologi.

"Konsekvensen af denne undersøgelse burde være, at økologi fremmes fra det offentliges side. Tidligere har man mest været villigt til at se økologi som et miljøpolitisk redskab, men nu er der gode grunde til at fremme økologi i offentlige storkøkkener også ud fra sundhedsmæssige forsigtighedsprincipper. Der burde nu være et godt politisk argument for at indføre mere økologi i de offentlige indkøb. Det er noget, som vi har argumenteret for i mange år, men hvor dokumentationen har manglet," siger Paul Holmbeck til Altinget.

Institut for Miljøvurdering offentliggjorde i maj rapporten: "Økologi og økonomi – Fordele og omkostninger ved økologisk fødevareproduktion". Instituttet fremhævede de fremhævede dyrkningsformens miljømæssige og dyrevelfærdsmæssige gevinster.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024