Økologisk salg for over to mia. kroner

Over to mia. kr brugte danskerne i 2003 på økologiske fødevarer i detailhandlen, viser ny offentliggørelse fra Danmarks Statistik. Landbrugsraadet er tilfreds med resultatet, mens Økologisk Landsforening ønsker bedre markedsføring.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
Fordeling af omsætningen af økologske madvarer i supermarkeder og varehuse i 2003:
  • 53 procent: Mælk, ost og æg.
  • 16 procent: Frugt og grønt.
  • 11 procent: Ris, brød, mel, gryn mm.
  • 10 procent: Andet.
  • 6 procent: Kød
  • 4 procent: Fedtstoffer

  • Kilde: Danmarks Statistik
    Der blev flået økologiske mad ned af hylderne i landets supermarkeder for over to mia. kr. i 2003 - eller 3,5 pct. af den samlede omsætning for føde- og drikkevarer.

    Det er første gang, at Danmarks Statistik giver et samlet billede af omsætningen af økologiske føde- og drikkevarer i detailhandlen i Danmark.

    "Tallene svarer meget godt til vores forventning, og det er da dejligt, at det nu er blevet værd at opgøre det økologiske salg," siger direktøren i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, til Altinget.

    I Landbrugsraadet er der også tilfredshed med resultatet:

    Dokumentation
    Se offentliggørelsen via Danmarks Statistiks hjemmeside.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024