Øresundsregionen indgår sundhedsaftale med USA

FORSKNING: Øresundsregionen og Massachusetts i USA indgår for første gang en aftale om sundhedsforskning. Aftalen skal styrke samarbejdet over Atlanten i forbindelse med forskning og erhvervsudvikling inden for biotek, medicinal- og medico-industri.
Lobna Taiybi
Fakta
Samarbejdsaftalen blev skrevet under ved den store Bio-messe BIO 2012, som finder sted i Boston Convention & Exhibition Center, i Scandinavian Pavilion med deltagelse af guvernøren for The Commonwealth of Massachusetts Deval Patrick og de politiske repræsentanter for de tre regionsråd i Danmark og Sverige.

 

En ny aftale skal udvikle og styrke samarbejdet over Atlanten på sundhedsområdet med særligt fokus på forskning og erhvervsudvikling inden for biotek, medicinal- og medico-industri (life science).

Det er Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne, der indgår i et samarbejde med den amerikanske delstat Massachusetts for at styrke samarbejdet i sundhedsforskning over Atlanten. 

Formålet med aftalen er blandt andet at styrke forskningssamarbejder, udveksling af forskere og studerende mellem Øresundsregionen og Massachusetts, lettere adgang til amerikanske forskningsmidler, og at erhversudviklingen styrkes i Øresundsregionen.

Dokumentation

Samarbejdsaftalen mellem The Commonwealth of Massachusetts og Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne skal:

  • fremme udveksling af forskere og studerende

  • fremme aktiviteter, der kan styrke forskningssamarbejder inden for life science området

  • identificere særlige projekter, partnerskaber eller samarbejder mellem parterne, der kan føre til nye eller styrkede forskningssamarbejder

  • identificere og anvende relevante statslige ressourcer og programmer for at understøtte samarbejder og kommercialisering af forsknings- og udviklingsprojekter og resultater

  • etablere en ramme, inden for hvilken hver af parterne kan indgå i fælles forsknings- og udviklingsprojekter finansieret af f.eks. EU eller National Institute of Health, der kan udvikle nye produkter og processer, der kan udnyttes kommercielt på det globale marked.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024