Offentlige ansatte får mundkurv på

Line Barfod (EL) er bange for, at offentligt ansatte får mundkurv på over for pressen. Lars Løkke (V) afviser bekymringen.
Sandra Schwartz

Således som sagen blev fremlagt i udsendelsen, fremstod det som om Lægemiddelstyrelsen, efter at en medarbejder havde udtalt sig til pressen om en konkret undersøgelse, som var offentliggjort, indførte regler om, at medarbejderne fremover ikke må udtale sig til pressen

Line Barfod (EL)
Sundhedsordfører
Line Barfod (EL) råber vagt i gevær for ytringsfriheden efter DR-dokumentar om offentlig ansat i Lægemiddelstyrelsen, der fik mundkurv på for at have udtalt sig til pressen.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen affejer kritikken. Ingen grund til at antage, at den pågældende medarbejder fik mundkurv på.

Line Barfod er bekymret for offentlige ansattes ytringsfrihed efter oplysningerne i DR-dokumentaren »den tamme vagthund«:

"Således som sagen blev fremlagt i udsendelsen, fremstod det som om Lægemiddelstyrelsen, efter at en medarbejder havde udtalt sig til pressen om en konkret undersøgelse, som var offentliggjort, indførte regler om, at medarbejderne fremover ikke må udtale sig til pressen."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024