Minister afventer Højesteret i erstatningslov-sagen

ERSTATNING: Erstatningsloven bliver ikke ændret, hvis Højesteret stadfæster Landsrettens beslutning om, at nedsættelse af erstatning til døende patienter er ulovlig. Det slår sundhedsministeren fast.
Lobna Taiybi
Fakta

Sagen ved Højesteret:
En ung kvinde blev fejlbehandlet af en praktiserende læge og en speciallæge, så hun blev diagnosticeret med flere måneders forsinkelse. Hun var da uhelbredeligt syg af brystkræft.

Patientforsikringen har givet kvinden medhold, og hun har fået udbetalt godt 4 mio. kr. Erstatningen blev reduceret, fordi kvinden forventes at dø snart som følge af sin sygdom.

Kvinden ankede Patientforsikringens afgørelse til Patientskadeankenævnet, som har godkendt reduktionen. Kvinden indbragte Patientskadeankenævnets afgørelse for Landsretten, som gav medhold i, at der ikke er lovhjemmel til at reducere erstatningen. Patientskadeankenævnet har anket sagen til Højesteret, hvor den behandles 29. maj 2012.

Vi afventer Højesterets dom. Det var budskabet fra fungerende minister for sundhed og forebyggelse Pia Olsen Dyhr (SF), som  tirsdag var i samråd om erstatningsansvarsloven. 

Til samrådet skulle ministeren blandt andet svare på, om erstatningsansvarsloven fremadrettet bør indeholde en reduktion af erstatningen til skadelidte, som enten allerede er afgået ved døden, eller som må forventes kun at ville leve med generne fra skaden i kort tid.  

Samrådsspørgsmålene tog oprindeligt udgangspunkt i en konkret sag, der ligger hos Højesteret, men for at ministeren kunne undgå at kommentere en konkret sag under behandling, blev spørgsmålene formuleret mere generelt. Olsen Dyhr understregede dog, at "spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for lovændring, hænger uløseligt sammen med Højesterets afgørelse af, hvad den gældende ret er på det punkt."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024