Opgør med mænds korte levetid

En ny stor kampagne skal gøre op med mænds dårlige vaner, når det handler om at bevare et godt helbred. I gennemsnit lever kvinder 5,1 år længere end mænd. Mens Health Week sætter fokus på mænd og deres livsstil.
Kristian Lund Pedersen

Mænd er dyrere for sundhedsvæsenet end kvinder er, fordi de tøver med at opsøge lægen, når der er problemer. Når de så endelig skal behandles har sygdommen fået lov at udvikle sig, og derfor bliver det dyrere at behandle. Med denne kampagne ønsker vi at ændre denne specielle adfærd.

Regitze Siggaard
Projektleder i Sundhedsstyrelsen
Fakta
Medicinaldirektør Jens Kristian Gøtrik åbner Mens Health Week 2004 på Rigshospitalet, hvor der også vil være indlæg omkring europæiske og danske mænds levetid og dødsårsager, kommunikation med den mandlige patient samt en præsentation af mænd og livsstil.

Mens Health Week byder iøvrigt på en række aktiviteter, der sætter fokus på mænd og sundhed. (se nedenstående link)


Kilde: Sundhedsstyrelsen
I årevis har man i Danmark stiltiende accepteret at mænd i gennemsnit lever fem år kortere end kvinder. Sammenlignet med svenske mænd lever danske mænd i gennemsnit 3-4 år kortere. Hvorfor det egentlig forholder sig sådan, har man hidtil ikke forholdt sig særligt meget til.

Det vil Sundhedsstyrelsen nu lave om på, og derfor har de sammen med Selskab for Mænds sundhed, Hovedstadens Sygehusfællesskab og Socialministeriet arrangeret Mens Health Week 2004.

Tid til at give mændene lidt opmærksomhed Sundhedsstyrelsen har ikke tidligere brugt kønsperspektivet i deres kampagner til ære for mændene. Modsat har kvinderne fået meget fokus, men nu er det tid til at ofre lidt tid til herrerne:

"Når vi går vores registre igennem kan vi se, at mænd rammes af en række sygdomme med særlig høj dødelighed. Det er jo rimeligt alvorligt, at mænd dør fire til fem år før, at kvinder gør, og det bliver vi nødt til at forholde os til. På den måde kan vi måske i fremtiden blive klogere på, hvordan mænds levetid kan komme op på kvindernes niveau," siger Regitze Siggaard, projektleder i Sundhedsstyrelsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024