Overlæger: Bent Hansen lyver

ERFARING: Bent Hansen har ikke levet op til sit to år gamle løfte om at sikre erfarne læger til skadestuerne. Overlægeforeningen beskylder ham for at lyve i sagen.
Fakta

Bent Hansen 22. oktober 2009 til Berlingske:
"Det er en tradition, at det er yngstemand, der tager imod de akut syge. Det er meget uhensigtsmæssigt - ikke mindst af hensyn til patientsikkerheden. Det er en tradition, vi må bryde. Det er hverken rimeligt for borgerne eller for de unge læger. Vi vil løfte fagligheden i akutområdet. Jeg lover, at det vil være sket inden for et til to år."

Bent Hansen 19. maj 2006 til Berlingske:
"Det går ikke, at vi bliver ved med at sætte yngste læge til at modtage patienterne. Det er ikke optimalt hverken for patienterne eller for, hvordan vi udnytter ressourcerne. Der er brug for speciallæger, så patienterne kan få en optimal og effektiv behandling fra første færd."


Kilde: www.b.dk

Danske Regioners formand Bent Hansen (S) har gang på gang lovet erfarne læger og speciallæger til landets skadestuer og akutmodtagelser. Alligevel står helt nyuddannede læger stadig alene med ansvaret på de travle skadestuer. Det skriver Berlingske.

Bent Hansen lovede i oktober 2009, at løfte fagligheden på akutområdet ved tilførsel af mere erfarne kræfter. Her to år senere erkender han, at han ikke har været i stand til at indfri det løfte.

"Vi havde det som topprioritet ved de seneste overenskomstforhandlinger med Overlægeforeningen, som stejlede fuldstændig over at skulle gå i akutvagter (...) Men det står stadig øverst på vores dagsorden," siger Bent Hansen til Berlingske.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024