Parallelimport gavner den offentlige økonomi

Lars Løkke Rasmussen (V) tror på, at parallelimport af medicin gavner både borgerne og den offentlige økonomi. En tilnærmelse af Parallelimportørforeningens kritik af omtalt rapport.
Kristian Lund Pedersen

Jeg vil understrege, at det er min generelle opfattelse, at parallelimport har en konkurrencestimulerende virkning på markedet, som gavner både borgerne og den offentlige økonomi.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) anser parallelimport af medicin for at være gavnene for konkurrencen, men nægter at kommentere en omtalt rapport, som nedtoner den samfundsmæssige nytte:

"Jeg vil understrege, at det er min generelle opfattelse, at parallelimport har en konkurrencestimulerende virkning på markedet, som gavner både borgerne og den offentlige økonomi," skriver Lars Løkke Rasmussen.

Sådan lyder sundhedsministerens §20-svar til Naser Khader (R), der har stillet spørgsmålet, fordi der fra Lægemiddelindustrien (LIF) og Parallelimportindustrien af Lægemidler i Danmark (PFL) har lydt meget forskellige signaler om rapportens konklusioner.

Rapporten er resultatet af en undersøgelse foretaget af London School of Economics (LSE), der viser, at de samfundsøkonomiske gevinster ved parallelimport er langt mindre end hidtil antaget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024