Parallelimportører: Lif laver paradenummer

Parallelimportørerne af Lægemidler kalder udmeldingen fra Lif om åbenhed ved afgørelser i industriens eget etiske nævn for et "paradenummer". På mødet i nævnet - dagen før medieblæsten brød løs - var det nemlig ikke et emne. Lif afviser pure.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
Karin Verlands mundtlige beretning til Lif generalforsamling 23. marts 2004:

"...Ikke desto mindre har vi i bestyrelsen besluttet, at vores medlemmer af forretningsudvalget bag NMI endnu en gang skal rejse diskussionen – og argumentere for, at vi fra Lifs side mener, at der som minimum skal fastsættes en dato for, hvornår alle beslutninger i NMI offentliggøres. Målet er således klart nok – vi ønsker en offentliggørelse, men må finde en form og procedure herfor, som vi alle kan bakke op om..."

Kilde: Lif
"Paradenummer".

Det er, hvad den lille forening, der parallelimporterer lægemidler til Danmark PFL, kalder udmeldingen fra de store i Lægemiddelindustriforeningen (Lif) om fuld åbenhed ved afgørelser i industriens etiske nævn.

For da Nævnet for Medicinsk Informationsmateriale, NMI, afholdt sit seneste møde den 15. november, var åbenheden ikke en diskussion værdig.

Dagen efter starter Berlingske Tidende en medieblæst med artiklen "Pfizer får ny bøde for ulovlig markedsføring", der fortæller om ufine markedsføringsmetoder hos medicinalgiganten Pfizer, hvis direktør - Karin Verland - tilfældigvis også er formand for Lif.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024