Parkinson-patienter udelukkes støtte

DEBAT: Patienter med Sjøgrens Syndrom får tilskud til visse tandlægebehandlinger. Patienter med Parkinsons Sygdom får ikke. Foreningen for sidstnævnte undres. Og opfordrer til trick, der sender patienter til sygehus, hvor behandling er gratis.

Mit råd til parkinsonpatienter med mundtørhed må derfor være: Lad være med at tage medicin forud for konsultationen hos jeres privatpraktiserende tandlæge. Så må tandlægen henvise jer til behandling på sygehuset. Og så sparer I mange penge.

Erik Ziegler
Sekretariatsleder i Dansk Parkinsonforening

Af Erik Ziegler, sekretariatsleder i Dansk Parkinsonforening

Der er på det seneste skrevet en del om brugerbetaling indenfor sundhedssektoren. Hvorfor betales f.eks. lægeregninger fuldt ud, mens borgerne kan have ekstraordinært store udgifter til tandbehandling uden at få tilskud fra staten?

Nogle parkinsonpatienter lider af mundtørhed, som bevirker cariesangreb og parodontose. Det er den livsnødvendige medicin, som skaber problemerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024