Parterne mødes på konference

Inden kommunalreformen er trådt i kraft, er der lagt op til problemer. Økonomien halter og med den også servicen, mener kommunerne.
Maria Dalby

Kommunerne bliver kun mere og mere utilfredse, og staten svarer igen. På fredag mødes to af de mest centrale personer på embedsmandsplan - Peter Gorm Hansen, administrerende direktør i Kommunernes Landsforening (KL), og Indenrigsministeriets departementschef, Christian Schønau.

De skal diskutere strukturreformens konsekvenser for den politiske magts fordeling mellem stat og kommune. Oplægsholderne kommer i den forbindelse næppe uden om også at forholde sig til de seneste ugers debat om kommunernes økonomiske situation, der i denne uge viste uenighed mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Nicolai Wammen (S).

KL forsat i front
I onsdags offentliggjorde StrukturMagasinet en undersøgelse, der viser, at KL kan slappe af, når det gælder deres position i fremtiden: Borgmestrene bakker forsat op om deres landsforening.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024