Patienter raser over syltning af hurtig udredning

FINANSLOV: Regeringen høster kritik for, at regeringens mål om udredning inden for en måned ikke er nævnt i regeringens forslag til finanslov. Men målsætningen er ikke droppet, fastslår sundhedsministeren.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

...ambitionen er, at langt hovedparten af denne type patienter er udredt inden en måned.

Astrid Krag
Sundhedsminister (SF)

Radikale, SF og Socialdemokraterne var enige inden valget: Den eksisterende behandlingsgaranti giver ikke mening uden en udrednings- eller diagnosegaranti.

Efter valget blev løftet om udredningsgarantien udvandet til en målsætning om diagnose inden en måned, for så slet ikke at blive nævnt i regeringens finanslovsudspil.

"Det er utroligt skuffende, at regeringen reelt sylter målet fra regeringsgrundlaget om hurtig udredning og diagnose. I dag oplever alt for mange gigtpatienter at blive kastet rundt mellem afdelinger og sygehuse i forskellige landsdele for at få en diagnose. I Gigtforeningen havde vi håbet, at man nu endelig ville tage hånd om de mange mennesker, der lever med uklarhed om deres sygdom, men det er desværre udsat," siger direktør i Gigtforeningen Lene Witte.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024