PFL anklager Euromedicin for talfusk

Efter offentliggørelsen af medicinbetænkningen kridter medicinaktørerne nu for alvor banen op. Politikerne skal til at lave nyt tilskudssystem, mens gensidige beskyldninger fra medicinindustrien fyger gennem luften.
Kristian Lund Pedersen

Virksomheder, der håndterer medicin, skal leve op til høje professionelle standarter. Vores anbefaling er, at man fortsat køber sin medicin på apoteket, hvor man kan få sagkyndig vejledning, og hvor sikkerheden er i top. Beder man om det billigste præparat, der ofte enten er parallelimporteret eller et kopiprodukt, kan man efter min mening trygt gå i en stor bue uden om Euromedicin.

Henriette Bøghave Lønkvist
Formand for Parallelimportør-foreningen af Lægemidler i Danmark
Parallelimportørforeningen er i oprør efter marketingschefen fra Euromedicin i Berlingske Tidende har udtalt sig om, at firmaet kan spare danskerne for en milliard kroner, hvis Euromedicin får lov at importere tilskudsberettiget medicin. I dag må Euromedicin kun importere ikke-tilskudsberettiget medicin.

Formand for Parallelimportørforeningen (PFL) Henriette Bøghave Lønkvist mener, at Euromedicins regnestykke må være forankret i den blå luft:

"Vi har drevet parallelimportvirksomhed i Danmark i mere end 13 år, og vi indkøber vores lægemidler så billigt som muligt og vælger indkøbsland mellem flere forskellige EU-lande. Vores indkøbspriser er de samme som de udenlandske apotekers indkøbspriser og apoteksavancen i Danmark hører til blandt de laveste i Europa. Derfor lyder det mildest talt som en noget fantasifuld påstand, når Euromedicin siger, at de kan skaffe danskerne milliardbesparelser ved at købe produkterne på et hollandsk apotek, antageligt til højere pris end apotekets indkøbspris og sende dem til Danmark", siger Henriette Bøghave Lønkvist.

Euromedicin lover ekstrabesparelse på 800 mio. kroner
Efter Udvalget for medicintilskud kom med deres betænkning, som angiveligt skal kunne spare den danske stat for 200 mio. kroner om året, meldte Euromedicin ud, at denne besparelse var peanuts i forhold til, hvad de kan spare, hvis de får deres tilladelser:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024