Politikere afviser at øremærke penge til kommuner

ØKONOMI: KL kan godt skyde en hvid pil efter, at næste økonomiske løft på sundhedsområdet bliver målrettet kommunerne, lyder det fra Christiansborg. Kun hvis de får flere opgaver, kan flere penge komme på tale.
Hvis kommunerne får flere penge til at forebygge, vil det sænke udgifterne på sygehusområdet, lover KL.
Hvis kommunerne får flere penge til at forebygge, vil det sænke udgifterne på sygehusområdet, lover KL. Foto: Colourbox.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har jo fra starten sagt, at vi vil prioritere psykiatrien, de svage medicinske patienter og forebyggelsen højt. Her har kommunerne jo så mulighed for at spille sig selv på banen blandt andet til forårets økonomiforhandlinger.

Jonas Dahl
Sundhedsordfører (SF)

"Vækst i sundhedsudgifterne skal prioriteres til udbygning af forebyggelsesindsatsen og det nære sundhedsvæsen." Så kontant var et af budskaberne i KL's seneste sundhedsudspil.

Et udspil, hvor KL også foreslår, at dele af sygehusenes nuværende bevilllinger, meraktivitetspuljen, omprioriteres til sundhedsvæsnet uden for sygehuse, som især kommuner og de praktiserende læger står for.

På Christiansborg er der dog fra begge sider i salen enighed om, at kommunerne ikke skal regne med, at et kommende løft på sundhedsområdet vil være øremærket lokale sundhedstiltag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024