Politikere mod plastikgulve

Dansk Folkeparti og Enhedslisten er rystede over den dansk-svenske undersøgelse, der viser, at risikoen for astma og allergi hos børn stiger, hvis de udsættes for blødgjorte plastgulve og -produkter.
Lars Igum Rasmussen
Ønsket om yderligere danske undersøgelser af risikoen for allergiudvikling hos børn og unge, der udsættes for de blødgjorte PVC-gulve. Det er udmeldingen fra Dansk Folkeparti.

Konsekvenser for materialevalg til boligindretning - specielt i børneinstitutioner. Det er udmeldingen fra Enhedslisten.

Efter danskerne i et par dage forleden blev bombarderet med oplysninger om farligheden af pvc-gulve, regner det fra det yderste højre og ventre i Folketingssalen nu ned om ørerne på sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med spørgsmål.

Baggrunden er en dansk-svensk undersøgelse, der viser, at børn og unge har tre gange større risiko for astma og allergi, hvis de i høj grad har været påvirket af blødgørere - de udskældte phtalater - fra plastgulve i hjemmet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024