Politisk velvilje over for hjælp til gigtpatienter

NYHED: Gigtpatienter skal have hjælp, mener både sundhedsminister og ordfører.
Anders Heissel

Nu drejer det sig om kræft- og hjerteområderne, og i de pakkeforløb får vi nogle erfaringer, som vi kan bruge andre steder. Og det vil også kunne komme gigtpatienter til gavn.

Jakob Axel Nielsen (K)
Sundhedsminister

At gigtpatienter skal hjælpes, synes der bred politisk opbakning til. Selv om sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ikke har et færdigbehandlet forslag på plads til gigtpatienterne, er han bestemt ikke afvisende over for at tænke pakkeforløb ind for gigtpatienter, som Gigtforeningen ønsker.

Bruger erfaringer fra andre områder 
"Det er enkelt at love pakkeforløb, men meget komplekst at udføre i praksis. Nu drejer det sig om kræft- og hjerteområderne, og i de pakkeforløb får vi nogle erfaringer, som vi kan bruge andre steder. Og det vil også kunne komme gigtpatienter til gavn," siger Jakob Axel Nielsen.

Han erkender, at det blandt andet er et stigende problem med sygefraværet for patienter med gigt, og derfor vil han overveje, om man vil kunne hjælpe dem hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024