Privathospitaler beskylder Danske Regioner for manipulation

ØKONOMI: Danske Regioners beregninger af prisen på fedmeoperationer på offentlige hospitaler er misvisende. Det mener Brancheforeningen for Danske Privathospitaler og Klinikker. Tåbeligt vrøvl, siger Danske Regioner.
Fedmeoperationer i det offentlige sundhedssystem er dyrere, end regionerne påstår. Brancheforeningen for Danske Privathospitaler og Klinikkers beskyldninger er baseret på hidtil hemmelige beregninger fra Danske Regioner, som viser at priserne på fedmekirurgi bliver sat kunstigt lavt for at holde de private sygehuse ude af markedet. Det skriver Børsen 4. maj 2011.

Den nuværende takst for fedmekirurgi blev fastsat i 2008 til 50.000 kroner. I 2007 lå prisen på fedmeoperationer på 80.000 kroner i det offentlige sundhedssystem, mens det kostede 77.000 kroner i det private.

Ifølge brancheforeningen er nedsættelsen til den nuværende takst sket på et misvisende og fejlagtigt beregningsgrundlag.

"Den offentlige pris er grebet ud af den blå luft. Dokumentationen viser, at beregningen af taksten udelukkende baserer sig på de omkostninger, der er forbundet med det indgreb, der er foretaget, og ikke er udtryk for hospitalets samlede omkostninger i forbindelse med behandlingen," siger Jens Fromholt Larsen, der ejer Organkirurgisk Center på Mølholm Privathospital, til Børsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024