Psykisk belastede børn stadig i venteposition

Der er uenighed blandt politikere og eksperter om, hvordan ventelisterne på børne- og ungdomspsykiatrien nedbringes. I et åbent samråd på onsdag skal sundhedsministeren forklare sig overfor Folketingets Sundhedsudvalg og give sit bud på, hvad der kan gøres for at nedbringe ventelisterne.
Kristian Lund Pedersen

Det kan ikke hjælpe noget at hænge ministeren ud, for dette er en fælles politisk opgave. Der er i øjeblikket en stor mangel på børnepsykiatere, og derfor må vi finde andre metoder at behandle på.

Lone Møller (S)
Sundhedsordfører
Fakta
Samrådet finder sted onsdag den 28. april 2004 kl. 13.00 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Kilde: Sundhedstinget
Folketingets Sundhedsudvalg har kaldt indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i åbent samråd om ventetiden på behandling i børne- og ungdomspsykiatrien.

Ministeren skal her redegøre for indholdet af statusrapporten om ventetiden på behandling i børne- og ungdomspsykiatrien. Udvalget har desuden bedt ministeren redegøre for, hvilke initiativer ministeren agter at tage for at nedbringe ventetiden på behandling i børne- og ungdomspsykiatrien.

Sundhedsministeren tilfreds
Sundhedsministeren har allerede udtalt tilfredshed med rapportens konklusion, der viser, at der i de senere år er foretaget en meget kraftig aktivitetsudvidelse i børne- og ungdomspsykiatrien. Herved er det lykkedes at holde nogenlunde trit med den stigende efterspørgsel:

"Jeg har hæftet mig ved, at det på trods af en meget stor stigning i antallet af henvisninger er lykkedes at holde ventetiderne i ro gennem en meget kraftig aktivitetsudvidelse. Jeg ser det som et udtryk for, at den målrettede indsats for at udbygge kapaciteten i børne- og ungdomspsykiatrien bærer frugt. Denne indsats vil vi fortsætte i de kommende år. Sammen med satspuljepartierne har regeringen afsat 30 mio.kr. årligt fra 2003 – 2006 til nedbringelse af ventetiderne i børne- og ungdomspsykiatrien," siger Lars Løkke Rasmussen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024