Psykisk syge kriminelle undersøges

Organisationer og foreninger er positive over sundhedsministerens lovforslag om at undersøge sammenhængen mellem behandlingen af psykisk syge og den kriminalitet, de begår. Det viser høringssvarene. Bortset fra et enkelt.
Cecilie Bech
Ideen om at undersøge sammenhængen mellem behandlingstilbudet til psykisk syge og den kriminalitet, de har begået, er generelt blevet modtaget positivt af de hørte organisationer og foreninger.

Med lovforslaget bliver det muligt at videregive oplysninger om personer, der er idømt psykiatrisk behandling for alvorlig personfarlig kriminalitet, f.eks. brandstiftelse, voldtægt eller drab til en arbejdsgruppe i Sundhedsstyrelsen.

Denne arbejdsgruppe har så til opgave at vurdere, om der i den pågældendes tidligere behandlingsforløb kunne være handlet anderledes - om der er en sammenhæng mellem behandlingsforløbet og den kriminelle handling.

Men en væsentlig indvending i flere af høringssvarene går på, at lovforslaget i dens nuværende udformning kan medføre krænkelse af retssikkerheden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024