Psykologer kan erstatte psykiatere

I Norge har man taget konsekvensen af manglen på psykiatere, ændret lovgivningen og giver nu psykologer et større ansvar i psykiatrien.
Norge har succes med at erstatte psykiatere med psykologer.
Norge har succes med at erstatte psykiatere med psykologer.
Maria Dalby

Psykologer kan inddrages mange steder, og hvis man vil have succes med bestræbelserne med at reducere ventelisterne, så er det på tide, at man begynder at lære af hinanden.

Roal Ulrichsen
Formand for Dansk Psykolog Forening

Flere steder har brugen af psykologer i ubesatte psykiaterstillinger givet et positivt resultat. Men politikerne nøler med at ændre lovgivningen, som det er sket i Norge.

Nogle danske politikere frygter, at det vil skade psykiatriens image og skræmme lægerne væk, sådan fastslår formanden for Dansk Psykolog Forening Roal Ulrichsen.

"Det går trægt i Danmark med at gøre noget ved problemet, og det virker som om, at det er vigtigere for politikerne at tage hensyn til en faggruppe, nemlig lægerne, end dem hvis interesser de burde varetage, nemlig patienterne," siger Roal Ulrichsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024