Rapport: Ældre har gavn af genoplivning

KORT NYT: Ældre mennesker, som rammes af et hjertestop og genoplives, lever generelt et aktivt liv bagefter. Det konkluderer et nyt studie.

Frederik Marker Hansen
Fakta
Om studiet:
  • Studiet omhandlede perioden fra 2002 – 2011 og inkluderede næsten 4.000 mennesker i Københavnsområdet, som faldt om med hjertestop uden for et hospital og senere blev hjulpet af akutberedskabet.
  • Heraf var en fjerdedel over 80 år gamle.
  • En måned efter hjertestoppet var 20 procent af de ældre over 80 år, som blev succesfuldt genoplivet og indlagt på hospital, stadig i live.
  • 75 procent af de ældre over 80 år, som overlevede hjertestoppet, havde et tilstrækkelig godt helbred til at leve et aktivt liv og udføre daglige opgaver. Det samme tal for yngre mennesker er 85 procent.

Kilde: Rigshospitalet

Det kan betale sig at genoplive ældre mennesker over 80 år, når de rammes af hjertestop, fordi de stadigvæk vil leve et aktivt liv med stort set samme muligheder.

Det konkluderer et nyt studie, der er lavet på næsten 4.000 mennesker i det storkøbenhavnske område.

Den nye viden fra undersøgelsen vil især kunne gavne sundhedspersonale, mener Helle Sørensen, som har været tovholder på undersøgelsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024