Debat

Regeringen i DFs hule hånd

Koncentrat af lederen "Tak til Thor P. - Ren politisk tale om Dansk Folkeparti" i Politiken 3/5 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
SÅ ER DET SAGT: Regeringen hverken kan eller vil lave større velfærdsreformer uden Dansk Folkeparti. Denne klarhed skal finansminister Thor Pedersen (V) have tak for.

Det kan imidlertid undre, at regeringen så åbent og ærligt erklærer sin stavnsbinding til Dansk Folkeparti, netop i en tid hvor Socialdemokraterne, ansporet af den nye formand for partiet, Helle Thorning-Schmidt, er trådt ud af betonen for at give plads til en åben og bred debat om velfærdsreformer, herunder efterløn og pensionsalder.(...)

Regeringen har i forvejen parkeret debatten om reformer til den dag, regeringens Velfærdskommission har afleveret sine anbefalinger sidst på året.(...)

Dette sammenholdt med Thor Pedersens klare budskab om et fasttømret sammenhold med Dansk Folkeparti rejser to problemer.

Et er, at regeringen har valgt en passiv linje i forhold til en visionær debat om samfundets langsigtede økonomiske udvikling. Debatten bør føres, når ansvarlige politikere ønsker det, og her har oppositionen stillet sig til rådighed.

Noget andet er, at når passiviteten sammenholdes med Thor Pedersens uvilje mod ændringer uden Dansk Folkepartis accept, så må oppositionen med rette mene, at den frie og åbne debat også i fremtiden er håbløs.

Hvad skal vi med anbefalinger fra Velfærdskommissionen, når Thor Pedersen ikke tør gå i rette med Dansk Folkeparti?

Det er trist for samfundet, men Thor Pedersen skal have tak for, at han melder så klart ud. Nu ved befolkningen, hvor de har regeringen - i Dansk Folkepartis hule hånd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024