Region Syddanmark foreslår ny fødeplan

KORT NYT: Det syddanske forslag til en ny fødeplan går ud på at fokusere på gravide, fødende og barslende kvinder. Der er tale om en styrket indsats, så kvinder og familier får de samme tilbud, uanset hvor de bor i regionen.

Bedre fødselsforberedelse, nye barselsklinikker, styrket indsats overfor grupper med særlige behov og et styrket samarbejde med kommuner og praktiserende læger - det er nogen af de ting Styregruppen for Fødeplanen under Region Syddanmark har foreslået til en kommende fødeplan, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Flere ambulante fødsler
Ifølge den nye fødeplan skal der indføres ambulante fødsler for både første- som flergangsfødende med et normalt forløb. Ved ambulant fødsel udskrives kvinden typisk inden for 24 timer. Den gennemsnitlige indlæggelsestid er i forvejen lav, og en ambulant fødsel er en kombination af at føde på en specialeafdeling og at være i hjemlige omgivelser i barselsperioden.

I dag foregår en tredjedel af fødslerne ambulant - med ændringen forventes det at blive cirka halvdelen af alle fødsler.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024